Gepatenteerde architectuur

Introductie

Deze pagina geeft een technische beschrijving van de gepatenteerde STaR-architectuur. De STaR-architectuur (Spheric Translation and Rotation) is het onderliggende principe en mechanisme dat wordt gebruikt om onze zeer compacte turbines, pompen en aggregaten te bouwen.

Principe

De STAR-architectuur is gebaseerd op onderdelen, die ten opzichte van elkaar verschuiven en roteren. De basis is een bol in de behuizing die door twee roterende schijven in vier compartimenten is verdeeld. Twee roterende compartimenten bevinden zich boven het horizontale vlak en twee eronder. Als de horizontale schijf draait, expanderen en comprimeren de compartimenten beurtelings en daarmee maken we onze compacte generatoren, pompen en aggregaten.

© 2023 Be-Rex B.V.

De opwekking en het verbruik van elektrische energie wordt beheerd door magneten die zijn gekoppeld aan de rotorschijf en spoelen die in de behuizing zijn verankerd. De onderstaande animatie toont visueel de bewegingen van de STaR-architectuur.

Daarnaast toont de animatie ook poorten voor de aan- en afvoer van gassen of vloeistoffen. De getoonde poorten worden gebruikt voor turbines en pompen. De turbine wordt aangedreven door overdruk van gassen of vloeistoffen, waardoor rotatie en elektrische energie wordt opgewekt. De pomp gebruikt elektrische energie voor rotatie en verplaatst gassen of vloeistoffen.

Voordelen

De STaR-architectuur biedt de volgende voordelen:

  • Zeer compact ontwerp dat de helft kleiner en lichter is dan traditionele ontwerpen.
  • Eenvoudige architectuur die resulteert in minder trillingen en geluid.
  • Schaalbaar.
  • Robuust en onderhoudsvriendelijk.
  • Duurzaam en vereist minder materiaal.
  • Goedkoper om in grote hoeveelheden te produceren.
Als je vragen hebt of meer informatie wilt, neem dan contact op met Godfried Puts, COO en ontwikkelaar bij Be-Rex B.V. via godfried@be-rex.com.
Image placeholder
ENG